آینده و شرایط آموزش در دوران جنگ

نویسنده: نرگس مختاری
تاریخ انتشار: 1404-03-25
آخرین به‌روزرسانی: 1404-04-25

آینده و شرایط آموزش در دوران جنگ با چالش های متعددی روبرو بوده و آینده ی افراد محصل را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. در این شرایط کیفیت آموزش پایین آمده و روز های متعددی مدارس و دانشگاه ها تعطیل خواهند بود. بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان ترجیح می دهند در چنین بحران هایی دست از درس خواندن کشیده و ترک تحصیل کنند. در بعضی مواقع نیز ممکن است نوآوری هایی در این زمینه اتفاق بیفتد. آینده نظام آموزشی در دوران جنگ به عوامل مختلفی بستگی داشته و همچنین میزان آمادگی و هضم شرایط برای افراد در این زمینه بسیار موثر است.

آینده و شرایط آموزش در دوران جنگ

چالش های آموزش در دوران جنگ

چالش های آموزش در دوران جنگ اجتناب ناپذیر بوده و نظام آموزشی دستخوش تغییرات بنیادی در این شرایط خواهد شد. بسیاری از این چالش ها باعث می شود افراد تمرکز کافی برای درس خواندن نداشته باشند و سطح تحصیلی آنها افت کند. شرایط اقتصادی نامساعد که در شرایط جنگی بوجود می آید، در تضعیف روحیه دانشجویان و محصلان در مقاطع مختلف تاثیر داشته و روحیه ی آنها را تضعیف خواهد کرد. غلبه بر چالش های آموزش در دوران جنگ با اقداماتی همچون ایجاد مدارس صحرایی، آموزش از طریق معلم سیار و تامین لوازم التحریر توسط دولت اتفاق می افتد.

کاهش کیفیت آموزش در مدارس و دانشگاه ها

کاهش کیفیت آموزش در مدارس و دانشگاه در دوران جنگ به تضعیف عملکرد درسی محصلان منجر شده و کمبود معلمان واجد شرایط نیز از دیگر عوامل مهم در این زمینه محسوب می شود. استفاده از روش های آموزشی نامناسب استاندارد نبودن روش های تدریس در این شرایط نیز از دیگر دلایل کاهش کیفیت آموزش در مقاطع مختلف است.

افزایش آمار ترک تحصیل

افزایش آمار ترک تحصیل با وجود پیامد هایی همچون فقر و تنگدستی اتفاق می افتد و بسیاری از محصلان پس از وقوع چنین اتفاقاتی قادر به پرداخت هزینه ها نبوده و بدون اتمام مقطع تحصیلیشان ترک تحصیل می کنند و یا دچار افت تحصیلی می شوند. در چنین مواقعی دختران به دلیل داشتن روحیه ضعیف تر بیش از پسران اقدام به این کار می کنند.

آسیب روحی و روانی ناشی از جنگ

آسیب روح و روانی ناشی از جنگ بسیار مخرب بوده و افرادی که دچار چنین عارضه هایی می شوند گاها قادر به حفظ تمرکز و حافظه نبوده و دروس را یاد نمی گیرند یا نمی توانند به خاطر بسپارند.

آسیب روحی و روانی ناشی از جنگ برای آموزش

تعطیلی مدارس و دانشگاه ها در دوران جنگ

تعطیلی مدارس و دانشگاه ها در دوران جنگ امری اجتناب ناپذیر بوده و گاها به دلیل حفظ امنیت و جان محصلان، مدیران تصمیم به چنین کاری می گیرند. با این اتفاق دسترسی به منابع آموزشی محدود شده و محصلان قادر به دریافت فایل های آموزشی با کیفیت نخواهند بود. این تعطیلی ها گاها بسیار طولانی مدت اتفاق افتاده و باعث از دست رفتن چند سال تحصیلی پشت هم خواهد شد. حتی اگر در بهترین رشته های دانشگاهی مشغول به تحصیل باشید، با تعطیلی دانشگاه ها و مراکز آموزشی روبرو خواهید شد.

فرصت ها و نوآوری ها در آموزش در دوران جنگ

فرصت ها و نوآوری ها د آموزش در دوران جنگ به شرح زیر است :

  • امکان آموزش از راه دور با استفاده از اینترنت یا تلفن در این شرایط امکان پذیر بوده و همین کار به نوعی نوآوری در این زمینه و جلوگیری از عقب ماندن دانشجویان از دروس خواهد شد.
  • استفاده از فناوری های آموزشی باعث بهبود کیفیت آموزش در دوران جنگ شده و دانش آموزان با استفاده از تبلت یا لب تاب قادر خواهند بود به منابع آموزشی مختلف دسترسی پیدا کنند.
  • آموزش مهارت محور در دوران جنگ از نوآوری های دیگر در این زمینه بوده و آینده شغلی بهتری به ارمغان می آورد.
  • برگزاری برنامه های حمایت روانی برای افراد آسیب دیده در مدارس و دانشگاه ها به بهبود روند تحصیلی آنها پس از جنگ یا در حین آن کمک می کند.

حفظ سلامت روان حین آموزش در دوران جنگ

حفظ سلامت روانی حین آموزش در دوران جنگ راهکارهای متعددی داشته و به شرح زیر است :

  • استراحت کافی برای رهایی از استرس و اضطراب ناشی از صداهای مهیب و اخبار
  • استفاده از تکنیک های مختلف دهنی برای آرام کردن ذهن
  • زندگی در لحظه و هدفمند تر کردن زندگی
  • اهمیت دادن به خود و بازگرداندن ذهن از تفکرات منفی
  • فاصله گرفتن از اخبار منفی
  • گذراندن وقت با عزیزان
  • خواب کافی در شب های امتحانی
  • کمک گرفتن از مشاوران تحصیلی

اهمیت آموزش در دوران جنگ

آموزش در دوران جنگ به دلیل فراهم کردن فضای امن و همچنین شکستن چرخه خشونت برای کودکان و افراد سن بالاتر اهمیت داشته و باعث حفظ روال عادی زندگی افراد خواهد شد. آموزش در این دوران به منظور تقویت مهارت های حفظ بقا و روبرو شدن با چالش های متعدد موثر واقع می شود. دسترسی به آموزش با کیفیت بالا در مناطق جنگی بسیار مهم بوده و به منظور ایجاد ثبات ذهنی پایدار در محصلان بسیار موثر است.

اهمیت آموزش در دوران جنگ

نقش والدین در آموزش در دوران جنگ

نقش والدین در آموزش در دوران جنگ به نوعی مکمل نقش معلمان بوده و لازم است قبل از هر چیز کودکان و فرزندان خود را در مورد شرایط پیش آمده مطلع سازند. والدین در تحصیل فرزندان خود در دوران بحران به نوعی در پشت صحنه عمل می کنند و زمانی که فرزندشان در منزل مشغول درس خواندن باشد، در ایجاد شرایط بهتر و آرامش ذهنی او تلاش می کنند. استفاده از روش های تربیتی درست در این زمان های خاص باعث جلوگیری از ترک تحصیل خواهد شد. برخورد مثبت .والدین تاثیر مستقیمی بر روحیه فرزندان داشته و تمامی عملکرد های درسی آنان را در شرایط بحرانی اصلاح می کند. پدر و مادرها می توانند از تدریس خصوصی به کمک یک معلم حرفه ای و با تجربه استفاده کنند.

کلام آخر

آموزش در دوران جنگ یکی از سخت ترین کارهایی است که دولت هر کشور برای دانش آموزان و دانشجویان خود می کند. والدین و معلمان در این زمینه مکمل یکدیگر هستند و به افراد محصل کمک می کنند در شرایط بحرانی با تمرکز درس بخوانند و اصلا به فکر کارهای مختلف همچون عدم ادامه تحصیل شوند. بو به رو شدن با چالش های موجود در دوران جنگ کار سختی بوده و نیازمند تمرین و ممارست افراد است. برخی افراد معتقد اند پس از اتمام جنگ های مختلف، نوآوری هایی در زمینه آموزش رخ می دهد و جامعه آموزشی پس از گذراندن دوران بحران رو به جلو حرکت خواهد کرد.

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید:
دیدگاه کاربران
دیدگاهتان را بنویسید
امتیاز دهید:
0 از 5
تخصص‌های مرتبط
آموزش متوسطه دوم
متوسطه دوم
آموزش کنکور سراسری
کنکور سراسری
آموزش دروس دانشگاهی
دروس دانشگاهی
آموزش ابتدایی
ابتدایی
آموزش متوسطه اول
متوسطه اول