10 روش عالی برای برنامه ریزی درسی + ابزارهای ایجاد تقویم درسی

نویسنده: زاهدی
تاریخ انتشار: 1403-08-24
آخرین به‌روزرسانی: 1404-02-02

برنامه ریزی درسی نقشه راه موفقیت در مسیر تحصیل و یادگیری است. تصور کنید بدون هیچ برنامه ریزی برای درس خواندن بخواهید به یک باره حجم زیادی از مطالب را مطالعه کنید؛ قطعا کلافه و سردرگم خواهید شد. اما به کمک یک برنامه ریزی درسی اصولی می توانید دروس خود را به طور منظم و با مدیریت زمان مطالعه کنید. ابزارهای زیادی از جمله: جداول، سایت ها و اپلیکیشن های برنامه ریزی تحصیلی هستند که می توانند به شما در این راه کمک کنند. با ما همراه باشید تا هر آنچه که در این راه نیاز دارید بدانید را به هم بررسی کنیم.

10 روش عالی برای برنامه ریزی درسی + ابزارهای ایجاد تقویم درسی

بهترین روش های برنامه ریزی درسی

روش های زیادی برای برنامه ریزی درسی وجود دارد که می توانید با توجه به مقطعی که در آن تحصیل می کنید یک روش مناسب انتخاب نمایید. انتخاب روش مناسب می تواند به زمانبندی دقیق تر برای خواندن دروس و بالاترین بهره وری شما کمک کند. در بخش زیر ترندترین روش های برنامه ریزی درسی آورده شده است.

برنامه ریزی درسی با هوش مصنوعی

برنامه ریزی درسی با هوش مصنوعی یکی از ترندترین روش هایی است که دانشجویان و دانش اموزان می توانند از آن استفاده کنند. با استفاده از هوش مصنوعی های مناسب، می توانید برنامه ریزی درسی خود را بر اساس توانایی ها و زمان آزاد خود انجام دهید. در ادامه، برخی از انواع هوش مصنوعی های مورد استفاده در این زمینه آورده شده است:

استفاده از هوش مصنوعی My Study Life برای برنامه ریزی درسی

این هوش مصنوعی تحت وب، مناسب برای موبایل است و به شما کمک می کند تا امتحانات و تکالیف خود را مدیریت کنید. با ثبت کلاس ها، تاریخ امتحانات و تکالیف، این برنامه یک تقویم آموزشی یکپارچه برای شما ایجاد می کند و زمان بندی های امتحانات را به شما یادآوری می کند. همچنین به شما اطلاع می دهد که اکنون باید بیشتر روی کدام درس تمرکز کنید و در زمان مناسب مطالعه را آغاز کنید تا به دلیل کمبود وقت، استرس ایجاد نشود. این برنامه حتی در حالت آفلاین نیز به شما کمک می کند تا از حواس پرتی جلوگیری کرده و تمرکز خود را حفظ کنید.

هوش مصنوعی My Study Life

استفاده از هوش مصنوعی StudySmarter برای برنامه ریزی درسی

این هوش مصنوعی علاوه بر برنامه ریزی شخصی برای هر فرد، به شما کمک می کند تا فلش کارت هایی برای هر درس تهیه کنید و برای مرور مطالب از آن ها استفاده کنید. علاوه بر این پیشرفت تحصیلی شما را پیگیری کرده و نقاط ضعفی که نیاز به تلاش و تمرکز بیشتر دارند، شناسایی می کند.

هوش مصنوعی StudySmarter

استفاده از هوش مصنوعی Socratic برای برنامه ریزی درسی

Socratic یک هوش مصنوعی است که توسط گوگل برای پاسخگویی و برنامه ریزی تحصیلی دانش آموزان طراحی شده است. هچنین شما می توانید سوالات درسی خود مانند علوم، ریاضی، تاریخ و ادبیات خود را به صورت عکس در اختیار این هوش قرار داده و پاسخ خود را دریافت کنید.

هوش مصنوعی Socratic

استفاده از هوش مصنوعی GoCongr برای برنامه ریزی درسی

 GoCongr علاوه بر برنامه ریزی درسی، این امکان را به شما می دهد که با استفاده از الگوریتم های خود، بهترین منابع آموزشی را پیدا کرده و برای موفقیت تحصیلی تان به کار ببرید. این اپلیکیشن برنامه ریزی درسی تنها برای دانش آموزان مناسب نیست، بلکه برای دانشجویان نیز بسیار مفید است.

هوش مصنوعی GoCongr

با استفاده از هوش مصنوعی های بالا شما می توانید برای برنامه ریزی، منابع استاندارد و ارزیابی عملکرد تحصیلی خود از آنها استفاده کنید.

اپلیکیشن برنامه ریزی درسی

اپلیکیشن هایی وجود دارند که برای برنامه ریزی درسی به ابزاری کارآمد برای جلوگیری از احمال کاری تبدیل شده اند و مورد استفاده دانش آموزان و دانشجویان قرار می گیرند. از این اپلیکیشن ها علاوه بر برنامه ریزی درسی، برای برنامه ریزی کاری نیز استفاده می شود. در ادامه، بهترین اپلیکیشن های برنامه ریزی درسی طراحی شده را معرفی خواهیم کرد.

اپلیکیشن my Homework Student Planner

با استفاده از این برنامه، می توانید به راحتی مطالعات خود را ثبت کنید. برای استفاده از این برنامه، ابتدا باید برنامه کلاسی و تکالیف مدرسه یا دانشگاه خود را وارد کنید. سپس اپلیکیشن My Homework Student Planner یک برنامه کلاسی برای شما ایجاد می کند که تکالیف و امتحانات آینده را مشخص می سازد. همچنین تکالیفی که باید در خانه انجام دهید، به صورت یک فهرست مرتب در اختیارتان قرار می گیرد.

اپلیکیشن my Homework Student Planner

اپلیکیشنChipper، برنامه ریزی درسی به همراه جایزه

اپلیکیشن Chipper یکی از جذاب ترین برنامه ها بین دانش آموزان است که با استفاده از آن می توانید مدیریت زمان خود را تقویت کنید. تنها ایراد این اپلیکیشن این است که در حال حاضر فقط برای گوشی های اندروید طراحی شده است. با استفاده از این برنامه، می توانید جوایز خیالی دریافت کنید، اما می تواند به شما انگیزه دهد تا وظایف خود را انجام دهید. شما می توانید تمامی وظایف خود را در این اپلیکیشن اضافه کرده و با انجام هر یک از آن ها پاداش دریافت کنید.

اپلیکیشنChipper، برنامه ریزی درسی

اپلیکیشن Easy Study برنامه ریزی درسی

اپلیکیشن Easy Study برنامه ریزی درسی را به این صورت انجام می دهد که شما باید کلاس های خود را به همراه تعداد دفعاتی که قصد دارید بین جلسات مطالعه استراحت کنید، در برنامه ثبت کنید. سپس طبق زمان بندی ای که به اپلیکیشن داده اید، پیام های یادآوری به گوشی شما ارسال می شود. علاوه بر این، شما می توانید چک لیست مطالعه خود را در این اپلیکیشن ثبت کنید. هنگامی که می خواهید مطالعه خود را شروع کنید، تایمر برنامه را فعال کرده و بعداً می توانید عملکرد خود را در بخش آمار ارزیابی کنید.

اپلیکیشن Easy Study برنامه ریزی درسی

دفتر برنامه ریزی درسی

با استفاده از دفتر برنامه ریزی درسی می توانید ساعات مطالعه، مدرسه، شام و نهار، انجام تکالیف و استراحت خود را ثبت کنید؛ با ثبت این اطلاعات شما می توانید ساعات خالی خود را شناسایی و از آن برای مطالعه استفاده کنید. همچنین شما با بررسی دوره ای می توانید متوجه عملکرد خود شوید که آیا پیشرفت داشته اید یا خیر؟ همیشه سعی کنید عملکرد خود را نسبت و روزهای قبل ارتقا دهید.علاوه بر این در این دفتر می توانید دروسی که اولویت بیشتری دارند را یادداشت کنید تا وقت بیشتری برای آن ها بگذارید.

نوشتن برنامه دقیق و با جزئیات

بعد از تعیین ساعاتی که می توانید مطالعه کنید، باید مشخص کنید که هر درس را در طول هفته چند بار می خواهید در برنامه خود بگنجانید. این تصمیم بستگی به میزان تسلط شما به آن درس و ضریب اهمیت آن دارد. علاوه بر این، زمان های جمع بندی، تفریح، استراحت، کلاس های تقویتی و... نیز باید مشخص شوند. برای خود حتی زمان هایی که می خواهید ورزش کنید یا میزان مجاز استفاده از فضای مجازی را نیز حتما یادداشت کنید. اگر نمی توانید به تنهایی یک برنامه درسی خوب بنویسید از مشاوره تحصیلی کمک بگیرید.

جدول برنامه ریزی درسی

حتما برای خود یک جدول برنامه ریزی درسی طراحی کنید؛ این جدول باید متناسب با ویژگی های هر فرد تنظیم شود. زمانی که شما برنامه خود را رو کاغذ می آورید احتمال عملی کردن آن بیشتر خواهد شد. ما در این قسمت یک جدول برنامه ریزی دراختیارتان قرار میدهیم تا متناسب به رشته خود آن را پر کنید.

ایام هفته

ساعت مطالعه

نام درس 1

نام درس 2

نام درس 3

نام درس 4

نام درس 5

شنبه

 

 

 

 

 

 

یکشنبه

 

 

 

 

 

 

دوشنبه

 

 

 

 

 

 

سه شنبه

 

 

 

 

 

 

چهارشنبه

 

 

 

 

 

 

پنج شنبه

 

 

 

 

 

 

جمعه

 

 

 

 

 

 

تعداد ستون ها می تواند بیشتر باشد، بستگی دارد شما بخواهید در طول هفته چند درس را مطالعه کنید.

مهمترین نکات برنامه ریزی درسی

هر فرد با توجه با نقاط قوت و ضعفی که دارد برنامه مخصوص به خود را دارد؛ زیرا برنامه باید متناسب با عادات، روحیات و ویژگی شخصیتی هر فرد باشد. در ادامه شما را با مهم ترین نکات برنامه ریزی درسی آشنا خواهیم کرد.

مشخص کردن منابع درسی

برای داشتن یک برنامه ریزی درسی موثر، باید منابع آموزشی متناسب با سطح خود را شناسایی کنید. این منابع باید به گونه ای انتخاب شوند که شما قادر باشید آن ها را درک کرده و به طور مفید از آن ها استفاده کنید. در صورتی که منابع ابتدایی به اندازه کافی مفید واقع شوند و شما بر آن ها تسلط پیدا کنید، می توانید به تدریج منابع پیشرفته تری را برای ارتقاء سطح درک و یادگیری خود وارد برنامه کنید.

ارزیابی برنامه ریزی درسی

در پایان هر هفته، مهم است که عملکرد خود را ارزیابی کنید. این ارزیابی به شما کمک می کند تا متوجه شوید که چقدر از برنامه درسی خود پیروی کرده اید و آیا در رسیدن به اهداف خود موفق بوده اید یا خیر. همچنین می توانید نقاط ضعف و قوت برنامه ریزی خود را شناسایی کنید و در صورت لزوم آن را بهبود بخشید تا برای هفته های بعدی کارآمدتر و موثرتر باشد.

کلام آخر

برنامه ریزی درسی روشی برای کاهش استرس و جلوگیری از روی هم جمع شدن دروس روی یکدیگر است. شما می توانید با استفاده از هوش مصنوعی و اپلیکیشن های آموزشی از احمال کاری جلوگیری کنید. اگر شما نیز برای پیشرفت تحصیلی خود به برنامه ریزی درسی نیاز دارید می توانید از کلاس های تدریس خصوصی و مشاوران تحصیلی و اساتید تدریسانه کمک بگیرید.

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید:
دیدگاه کاربران
دیدگاهتان را بنویسید
امتیاز دهید:
0 از 5
آخرین مطالب
میزان حقوق معلم آموزش و پرورش سال 1404 + جدول محاسبۀ درآمد
میزان حقوق معلم آموزش و پرورش سال 1404 + جدول محاسبۀ درآمد
میزان حقوق معلم که به صورت حق التدریسی کار می ...
روش استخدام معلم ابتدایی [چگونه مدرس دبستان شویم؟]
روش استخدام معلم ابتدایی [چگونه مدرس دبستان شویم؟]
استخدام معلم ابتدایی با مدرک دیپلم در گذشته بسیار رایج ...
تاریخ روز معلم | روز معلم چه روزی است؟
تاریخ روز معلم | روز معلم چه روزی است؟
روز معلم بهانه ای برای تجلیل از مقام والای معلمان ...
10 روش عالی برای برنامه ریزی درسی + ابزارهای ایجاد تقویم درسی
10 روش عالی برای برنامه ریزی درسی + ابزارهای ایجاد تقویم درسی
برنامه ریزی درسی نقشه راه موفقیت در مسیر تحصیل و ...
10 بازی ریاضی کودکانه به همراه عکس
10 بازی ریاضی کودکانه به همراه عکس
بازی های ریاضی می توانند یادگیری ریاضی را سرگرم کننده ...
ترمیم معدل چیست؟ مراحل ثبت نام، مدارک مورد نیاز و هزینه ها
ترمیم معدل چیست؟ مراحل ثبت نام، مدارک مورد نیاز و هزینه ها
اگر برای شما هم سوال است که ترمیم معدل چیست ...
نحوه خواندن ریاضی برای کنکور + بهترین تکنیک ها
نحوه خواندن ریاضی برای کنکور + بهترین تکنیک ها
نحوه خواندن ریاضی برای کنکور به صورت اصولی اهمیت زیادی ...
راهکارهای طلایی برای فراموش نکردن لغات انگلیسی
راهکارهای طلایی برای فراموش نکردن لغات انگلیسی
فراموش نکردن لغات انگلیسی یکی از چالش های بزرگ در ...
کلاس تقویتی چیست و چرا از کلاس تقویتی استفاده کنیم؟
کلاس تقویتی چیست و چرا از کلاس تقویتی استفاده کنیم؟
کلاس های تقویتی می توانند راه حلی موثر برای دانش آموزانی ...
10 روش صحیح مطالعه بدون فراموشی | بهترین تکنیک های مطالعه موثر
10 روش صحیح مطالعه بدون فراموشی | بهترین تکنیک های مطالعه موثر
همه ما در طول دوران تحصیل یا حتی در موقعیت ...